Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij: felelőtlenség háború idején választásokról beszélni

Zelenszkij: felelőtlenség háború idején választásokról beszélni

Mészáros Richárd

2023. 11. 07., k – 09:16

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn kijelentette, hogy felelőtlenség lenne választások megtartásáról beszélni háború idején, és egységre szólított fel mindenkit az értelmetlen politikai viták elkerülése érdekében.

Zelenszkij hangsúlyozta: létfontosságú az országgal szemben álló katonai kihívásokra összpontosítani, amikor az ország a több mint húsz hónapja kezdődött átfogó invázió után az ukrán terület egyötödét megszállva tartó orosz katonákat igyekszik kiűzni.

Be kell ismernünk, hogy ez a védekezés ideje, a harcé, amelytől az állam és a népe sorsa függ. Úgy vélem, ebben az időben nem helyénvaló választásokat tartani – mondta az elnök esti videóüzenetében.

A jelenleg Ukrajnában érvényben lévő hadiállapot idején tilosak a választások, de Zelenszkij közölte, megfontol bizonyos módosításokat a megtartásuk érdekében – törvénymódosítást és külföldi segítséget a folyamat finanszírozásához. Közölte, hogy szeretne másodszor is indulni, ha lesznek választások.

Dmitro Kuleba külügyminiszter a hét végén közölte, hogy az elnök mérlegeli a háború idején tartandó választások melletti, illetve az ellene szóló érveket.

Read More

Post Comment