Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini: Kedden kerülhet sor a Blaha leváltásáról szóló rendkívüli ülésre

Pellegrini: Kedden kerülhet sor a Blaha leváltásáról szóló rendkívüli ülésre

Kulcsár Péter

2023. 11. 08., sze – 15:35

Kedden kerülhet sor a Ľuboš Blaha (Smer) parlamenti alelnök leváltásáról szóló rendkívüli ülésre – jelentette ki Peter Pellegrini (Hlas) házelnök. A jövő héten szavazhat a parlament a kormány programnyilatkozatáról is.

„Nyilván senki sem várja, hogy a kormánypártok első dolga az lesz, hogy titkos szavazáson leváltják a parlament kormánypárti alelnökét. Az más kérdés, hogy sikerül-e megnyitni a rendkívüli ülést” – mondta.

Blahát azért akarja leváltani az ellenzék, mert parlamenti irodájában leakasztotta a falról Zuzana Čaputová államfő portréját és Che Guevara képét tette a helyére, továbbá eltávolította az Európai Unió zászlaját, és erről videofelvételt tett közzé. Pellegrini gyerekesnek és kínosnak tartja Blaha tettét. Elmondta, Blaha megkereste, és hibának, valamint nem túl szerencsének nevezte a történteket.

Blaha leváltását a KDH kezdeményezte, a rendkívüli ülés összehívása érdekében 40 képviselői támogató aláírást gyűjtött az ellenzék körében. Blaha viselkedését dehonesztálónak tartja, és bírálja, hogy a köztársasági elnök fényképének helyére egy külföldi kommunista rezsim legradikálisabb megtestesítőjének a portréját rakta ki.

Read More

Post Comment