Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini „kínosnak” és „gyerekesnek” tartja Blaha viselkedését

Pellegrini „kínosnak” és „gyerekesnek” tartja Blaha viselkedését

Kulcsár Péter

2023. 11. 08., sze – 09:02

Peter Pellegrini (Hlas) házelnök élesen kritizálta a parlament alelnökét, Ľuboš Blahát (Smer), amiért eltávolította irodájából az uniós zászlót, és Zuzana Čaputová államfő portréját Che Guevaráéra cserélte.

Ľuboš Blaha múlt héten keltett feltűnést azzal, hogy videóra vette, amint az új irodájában szlovák nemzeti lobogóra cserélte az EU zászlaját, Čaputová fényképe helyett pedig egy Che Guevaráról készült portrét helyezett a falra.

Az esettel kapcsolatban Peter Pellegrini is megszólalt, a házelnök a Joj televíziócsatornának adott interjújában ítélte el a történteket.

Rendkívül kínosnak, gyerekesnek és feleslegesnek tartom az egészet. Úgy gondolom, Blaha úrnak fel kellene mérnie, helyes volt-e, amit tett, és nem kellene-e esetleg bocsánatot kérnie

– üzente a parlament újonnan kinevezett alelnökének Pellegrini.

A házelnök arra is emlékeztetett, hogy a kormány és egész Szlovákia az uniós forrásoktól függ, és milliárdokra van szüksége a helyreállítási tervből, ezért egy ilyen gesztus romboló hatással lehet a folyamatokra.

Az ellenzék már összegyűjtötte az aláírásokat a Blaha leváltásával kapcsolatos parlamenti ülés kezdeményezésére, ennek megnyitása azonban kérdéses.

Read More

Post Comment