Search by category:
Egyéb kategória

Döntetlen Pozsonyban, nem bírt egymással a Slovan és a Lille (FOTÓK)

Döntetlen Pozsonyban, nem bírt egymással a Slovan és a Lille (FOTÓK)

Lencsés Zoltán

2023. 11. 09., cs – 21:55

A Slovan labdarúgócsapata 1:1-es döntetlent játszott a francia Lille ellen az Európa-konferencialiga csoportkörének 4. fordulójában.

Egész stadionos élőképpel készültek a hazaiak a mérkőzésre. Az égszínkék színben pompázó Tehelné Pole felirat impozáns volt, az viszont már kevésbé, ahogy több száz fecnit „jólnevelten” a pályára dobáltak a szurkolók még a kezdősípszó előtt.

Umtiti szöglet utáni fejesénél már a mérkőzés elején vezetést szerezhettek volna a franciák, de az első tíz perc nem hozott egyéb komoly helyzetet.

A 25. illetve a 26. percben mindkét oldalon akadt komoly gólszerzési lehetőség: előbb Yazici lapos lövése súrolta kívülről a kapufát, majd egy szöglet után Kasja fejese a felső lécen csattant. A csapatok ezzel el is lőtték a puskaporukat, félidőig a tizenhatosok között gyúrták egymást.

A második játékrészben csak hét percig tartott ez az állapot, ekkor a vendégek rákapcsoltak és egy Gomez–Yazici összjáték végén előbbi a hálóba lőtt, 0:1. 

A gól után nyeregben maradtak a franciák, előbb Borjannak kellett nyújtózva védenie, majd Yazici lőtt egy lesgólt. A hazai feltámadás első jele a 63. percben mutatkozott, amikor Marcelli lapos lövése csak centikkel gurult a hosszú sarok mellé. Egy perccel később Strelec már tizenegyest harcolt ki, az egyértelműnek tűnő büntetőt Bogár játékvezető azonnal befújta, de a hosszas VAR-vizsgálat végül lest állapított meg, így nem rúghattak tizenegyest a hazaiak. A hazai B-közép magyargyalázásba kezdett a vizsgálat során (a bi maďara do hlavy – üsd a magyar fejbe), miközben a VAR-szobában nem is magyar, hanem a lengyel Piotr Lasyk tevékenykedett…

Folytatódott a Slovan aktivitása, a 73. percben Strelec egyedül a kapussal szemben kudarcot vallott. A 81. percben Csavrics már nem, aki Zmrhal visszatett labdáját vágta közelről a hálóba, 1:1.

Ezután csak Borjannak volt köszönhető, hogy nem jött azonnal a hideg zuhany és az 1:2. Az utolsó percekben a Lille volt az aktívabb, de komolyabb helyzethez nem jutott. A döntetlennel a franciák megőrizték csoportelsőségüket, a Slovan második. 

Gólszerzők: Gomes (52.), ill. Csavrics (80.)

Játékvezető: Bogár (magyar), 21 544 néző.

Sárga lap: Szavvidisz, Barszegjan, Weiss, ill. Bentaleb

Slovan–Lille 1:1 (0:0)

Read More

Post Comment