Search by category:
Egyéb kategória

Először és utoljára: E575-ös (út)futás

Először és utoljára: E575-ös (út)futás

Orosky Tamás

2023. 11. 09., cs – 17:11

Nagymegyer |

Először és egyben utoljára kerül sor az E575-ös (út)futásra, melyen szombaton a futók és a kocogók tesztelik a nagyszabású útfelújítás hozadékát.

Mint ismeretes, az E575-ös nemzetközi út I/13-as számmal jelölt Nagymegyer–Csilizradvány–Medve települések közötti szakaszának felújítása idén tavasszal kezdődött el, s jelenleg is folyamatban van.

Ugyan két héttel korábban terveztük rendezvényünket, de csúszott az útfelújítás, ezért később kaptuk meg az engedélyt a kivitelező Doprastavtól. Éltünk a kínálkozó lehetőséggel, ennek köszönhetően először a futók veszik birtokukba az útszakaszt, mely egyelőre Nagymegyertől Csilizradványig készült el. Hétfőn már a motorosok száguldanak a medvei határátkelőhelyhez vezető, egyébként rendkívül forgalmas közúton” – nyilatkozta lapunknak a futás ötletgazdája, Vörös Róbert.

Az agilis Nagymegyeri Futóklub elnöke egy további érdekességről is beszámolt. Nevezetesen a verseny napjának és a rajt időpontjának egybeeséséről. „Mivel a végéhez közeledő év 11. hónapjának 11. napján zajlik a megmérettetés, ezért a felnőttek délelőtt 11:11-kor rajtolnak el. Tíz órától a gyermekek is megmérettetnek. Ami a versenyközpontot illeti, az Izsapon várja a résztvevőket. A helybeli közösségi házban öltözők, zuhanyzók állnak a rendelkezésükre. Kedd délig 150-en jelentkeztek, de a verseny napján, a helyszínen is elfogadjuk a nevezéseket” – ecsetelte a részleteket az ötletgazda.

Tőle azt is megtudtuk, hogy a felnőttek erőnlétük függvényében 5, 10,5 és 21 kilométert teljesíthetnek. A hosszabb távokon egy, illetve két kör várja a futókat. A forduló Csilizradvány előtt van kijelölve, a köröket a szervezők és a városi rendőrök számolják. Természetesen verseny közben és annak befejezése után frissítő várja a sportolókat. „A célbafutást követően egyedi éremmel jutalmazzuk a versenyzőket. A felnőtteknek háromszáz érmet készíttettünk. Remélem, a legtöbbje gazdára talál. A gyermekek is érmet visznek haza. Hangulatos erőpróbára számítunk, minden érdeklődőt szívesen látunk versenyünkön, mely nóvumként vonul be az útfelújítások krónikájába” – zárta tájékoztatóját Vörös Róbert.

Read More

Post Comment