Search by category:
Egyéb kategória

Olaf Scholz: szégyen az antiszemitizmus újjáéledése

Olaf Scholz: szégyen az antiszemitizmus újjáéledése

Mészáros Richárd

2023. 11. 09., cs – 13:43

Olaf Scholz felháborodását fejezte ki az utóbbi időben Németországban felerősödő antiszemita hullám miatt, és arra figyelmeztetett, hogy Berlin nem tolerálja a zsidóellenes gyűlölködést – jelentette ki a német kancellár a kristályéjszaka 85. évfordulója alkalmából.

Scholz az egyik olyan berlini zsinagógában emlékezett meg az 1938-as antiszemita pogromról, amelyet 85 évvel ezelőtt feldúltak a nácik. Az imaházat nemrég Molotov-koktélokkal támadták meg.

A kancellár kifejtette, hogy a zsidóság évszázadok óta a kirekesztés és a támadások célpontja, így az a tény, hogy ilyen atrocitások manapság is megtörténhetnek csak azt mutatja, hogy az egység szétesett.

„Az antiszemitizmus minden formája méreg a társadalom számára, éppúgy mint az iszlamista tüntetések és megmozdulások. Mi nem toleráljuk az antiszemitizmust. Sehol” – hangsúlyozta Scholz.

„Németország Izrael oldalán áll. Izraelnek minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát a Hamász barbár terrorjával szemben” – mondta a kancellár hozzátéve, hogy a Soá borzalmai után szégyenteljes, hogy a mai modern Németországban ilyen újra előfordulhat.

Read More

Post Comment