Search by category:
Egyéb kategória

Magyargyalázás tarkította a Slovan–Lille EKL-mérkőzést

Magyargyalázás tarkította a Slovan–Lille EKL-mérkőzést

Lencsés Zoltán

2023. 11. 10., p – 12:12

A Slovan-szurkolók szidalmazták Bogár Gergő játékvezetőt a Slovan–Lille (1:1) Európa-konferencialiga-mérkőzés során.

A találkozón a vendég Lille az 53. percben megszerezte a vezetést, a 60. percig aktívan focizott, ezután viszont magasabb fokozatra kapcsolt a Slovan. A 64. percben David Strelec tizenegyest harcolt ki a hazaiak számára, az egyértelműnek tűnő büntetőt Bogár játékvezető azonnal befújta. Ezután viszont hosszabb VAR-vizsgálat következett, amely végül lest állapított meg, így nem rúghattak tizenegyest a pozsonyiak.

Miközben mindenki az ítéletre várt, a hazai B-közép magyargyalázásba kezdett, és a bi maďara do hlavy (üsd a magyar fejét) rigmust skandálta. A szituáció abszurditása, hogy a VAR-szobában nem is magyar, hanem a lengyel Piotr Lasyk ült, asszisztense a szintén lengyel Krzysztof Myrmus volt, ők korrigálták Bogár ítéletét. 

Azt, hogy a VAR-szobában lengyelek dolgoznak, a mérkőzés előtt a hangosbemondó is közölte, de úgy tűnik, ez egy könnyen felejthető információ volt a slovanisták számára, akik egyébként egy 95. percben elmaradt második sárga lapot is számon kértek Bogáron, valamint azt, hogy a magyar játékvezető a 97. percben, közvetlenül egy Slovan-szöglet előtt fújta le 1:1-es állásnál a mérkőzést.

Read More

Post Comment