Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: A nők elleni erőszak elfogadhatatlan

Čaputová: A nők elleni erőszak elfogadhatatlan

Mészáros Richárd

2023. 11. 11., szo – 14:59

A nők elleni erőszak elfogadhatatlan, és rendkívül súlyos társadalmi probléma – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő azt követően, hogy életét vesztette egy 21 éves nő, miután 25 éves párja halálra verte.

„Ez jól szemlélteti, hogy sokkal többet kell tennünk a nők elleni erőszak megelőzéséért, és hatékonyabban kell segíteni azokon a nőkön, akik ezt elszenvedik” – írta a közösségi hálón közzétett bejegyzésében Čaputová.

Hozzátette, az erőszakot elszenvedő nők a 0800 212 212-es éjjel-nappal hívható segélyvonalon, illetve a megyeszékhelyeken működő, a családon belüli erőszak áldozatait fogadó intervenciós központok egyikében kaphatnak segítséget.

Kapcsolódó cikkünk

A szomszédok szerint a lány halálát 25 éves barátja, Daniel okozhatta.

A rendőröket péntek reggel riasztották egy vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom) lakóház harmadik emeleti lakásához, ahol holtan találták a 21 éves Šarlotát. 

A JOJ arról ír, hogy a fiatal férfi véresen, eszméletlenül talált rá reggel a barátnőjére. Röviddel hét óra előtt pedig már a helyszínen voltak a rendőrök és a mentők is. A Nový Čas szerint a hatóságokat a férfi értesítette.

„Hallottam, hogy állandóan veszekednek. Biztosan verekedtek, mindent hallani lehet. Személy szerint én is többször hívtam a rendőröket. Senki sem tett semmit. Nagyon problémás ez a srác, drogozott” – mondta az egyik szomszéd a Nový Čas megkeresésére. Hozzátette, a férfit nemrégiben egy vonat gázolta el, a fél testét össze kellett varrni.

A rendőrség pénteken több személyt is kihallgatott, két férfit, egy 23 és egy 25 éveset őrizetbe vettek. Az ügyben emberölés bűntette miatt indult eljárás. Bővebb információt nem közöltek.

Read More

Post Comment