Search by category:
Egyéb kategória

Az Egyesült Államok lépéseket sürget a mesterséges intelligencia felelős katonai felhasználására

Az Egyesült Államok lépéseket sürget a mesterséges intelligencia felelős katonai felhasználására

Mészáros Richárd

2023. 11. 13., h – 20:08

Az Egyesült Államok is csatlakozott ahhoz a 45 országhoz, amelyek kezdeményezik, hogy gyakorlati lépések történjenek a mesterséges intelligencia felelős katonai felhasználásáról szóló politikai nyilatkozat megvalósítására – közölte az amerikai külügyminisztérium hétfőn.

A közlemény rámutat arra, hogy az idén februárban megfogalmazott politikai dokumentum 10 konkrét lépést vázol fel, ami irányt mutathat a mesterséges intelligencia és autonóm rendszerek felelősségteljes katonai felhasználása és fejlesztése felé. A nyilatkozat és a benne vázolt intézkedések fontos lépést jelenthetnek egy olyan nemzetközi keretrendszer felépítése felé, amely segít a világ országainak a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználni, miközben a belőle eredő kockázatokat képes megfelelően kezelni – áll az amerikai külügyminisztérium hétfőn kiadott közleményében, amely további országokat sürget a kezdeményezésben való részvételre.

A Mesterséges Intelligencia és Autonómia Felelős Katonai Felhasználásának Politikai Nyilatkozatát (REAIM 2023) idén februárban Hágában fogalmazták meg, amelyhez 45, többségében NATO-tagállam csatlakozott.

Read More

Post Comment