Search by category:
Egyéb kategória

Gazdag programmal ápolják Katona Mihály emlékezetét (VIDEÓ)

Gazdag programmal ápolják Katona Mihály emlékezetét (VIDEÓ)

Vataščin Péter

2023. 11. 13., h – 18:15

Búcs |

23. alkalommal zajlik a Katona Mihály Napok, amely során az egykori tudós és lelkipásztor nevét viselő búcsi alapiskola diákjai – rajtuk kívül pedig más érdeklődők – számos érdekes eseményen vehetnek részt.

Gyakorlatilag az egész novemberi hónapot lefedi a rendezvénysorozat, amellyel a szatmárnémeti születésű, de Búcson is szolgált Katona Mihály (1764-1822) földrajztudós és lelkész emlékét ápolják.

A rendezvénysorozat súlypontja novemberre esik, amelynek első két hetében már több ismeretterjesztő előadásra, megemlékezésre, vetélkedőre és tanulmányi kirándulásra került sor, míg az érdeklődők hallhatták Novák Ferenc, a bátorkeszi Kováts József Alapiskola korábbi igazgatójának visszaemlékezését is a 25 évvel ezelőtt zajlott iskolaháborúról. Vasárnap, november 12-én került sor arra a a református templomban tartott ünnepi istentiszteletre, mely során Szabó András nyugalmazott esperes hirdetett igét, ill. fellépett a budapesti Tungsram Kodály Zoltán Férfikar. Az emlékezők megkoszorúzták a templomnál elhelyezett mindkét emléktáblát is.

A Katona Mihály Alapiskola diákjait várja még egy komáromi, a tantestületet pedig egy pannonhalmi tanulmányút, míg november 30-án a Csavarszínház „Három kívánság” c. mesejátéka zárja a búcsi alapiskolában az idei Katona Mihály Napokat.

Read More

Post Comment