Search by category:
Egyéb kategória

Magyarul debütál a The Butchers

Magyarul debütál a The Butchers

Havran Kati

2023. 11. 13., h – 11:36

A somorjai The Butcherstól angol nyelvű dalokat hallhattunk eddig. A formáció nyáron ismét stúdióba vonult, ahol első magyar nyelvű dalukat is rögzítették.

A Kirobbanok című szám szövege szokatlan témával foglalkozik: a düh megélésével. A dal a szerző, Hushegyi János önismereti munkájából indul ki. A téma mellett azonban a nyelvválasztás is nehéz feladat elé állította a csapatot: anyanyelven írni kétszer olyan kritikussá teszi a dalszerzőt, tudtuk meg Hushegyi Jánostól. „Sokat kerestem a megfelelő szavakat, rímeket, hogy minél pontosabban tudjam leírni a bennem zajló gondolatokat” – mesélte a dalszerzői folyamatról.

A dalhoz videóklip is készült, a vágást a zenekar frontembere, a gitáros-énekes Hushegyi András készítette. „Néha ki kell mozdulnunk a komfortzónánkból” – fogalmazott a frontember. „A 11 év alatt többször felmerült, hogy írjunk magyar szöveget, de sokáig nem tudtunk előrelépni. A dalnak és szövegnek természetesen kell megszületnie, nem lehet erőltetni az alkotási folyamatot, mert az úgy elveszítheti a hitelességét” – magyarázta Hushegyi András. Amikor megszületett a dalszöveg, mindnyájan ráéreztek, hogy ez a dal, így, ilyen formában hiteles. „Ezek azok a pillanatok, ami miatt érdemes zenét alkotni” – mondja Hushegyi András.

A zenekar az év elején megjelentetett egy szintén magyar nyelvű dalfeldolgozást – a cover verzió a Rómeó Vérzik zenekar Nem szeretem című dalához készült. A szám felkerült a Tiéd, miénk, övé című, feldolgozásokat tartalmazó Rómeó Vérzik-lemezre is.

A The Butchers a stoner rock vizein evez, 2012-es alakulása óta két albumot és két kislemezt jelentetett meg. Többször játszott Magyarországon, Csehországban, de felléptek már Lengyelországban és Szlovéniában is.

A zenekar a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban lép fel legközelebb december 2-án.

Read More

Post Comment