Search by category:
Egyéb kategória

Fico bizalmat kért kormányának a parlamenti képviselőktől

Fico bizalmat kért kormányának a parlamenti képviselőktől

Kulcsár Péter

2023. 11. 14., k – 15:17

Robert Fico (Smer) beterjesztette a parlamentbe kormánya programnyilatkozatát és bizalmat kért a képviselőktől.

Felszólította a törvényhozást, csatlakozzon a kormányához, és tegyék közösen azt, amit az alkotmány diktál. Kitért az ország és az államháztartás állapotára.

Egyetértünk abban, hogy rendkívül göröngyös, aláaknázott és veszélyes út vár a kormányra. Egyetértünk abban, hogy ami az államháztartást illeti, Szlovákia történetében még sosem vett át kormány szociális és gazdasági szempontból is ennyire szétrombolt országot

– szögezte le Fico. A szabad piac szerinte csődöt mondott.

Azt is hozzátette, olyan időszakba lép az új kormány, „amikorra megértettük, hogy a különféle multikulturális eszmék nem hozzák el a várt hatásokat”, a világban háborús konfliktusok zajlanak, megsértik a nemzetközi jogot és a nemzetközi szervezetek elveszítik tekintélyüket.

A kormányfő beszédében a nemzetközi jog és a szlovák alkotmány betartására szólított fel. Leszögezte, hogy Szlovákia külpolitikája nyitott lesz mind a négy égtáj felé, és az ország szuverén politikát fog folytatni. Közölte, hogy kormánya orvosolni fogja a jogállamiság hiányosságait, ehhez a parlament támogatását kérte. Azt is leszögezte, a hatalom a néptől ered, ezért az országot nem irányíthatja a média, vagy a civil szervezetek.

Read More

Post Comment