Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini: Az RTVS szétválasztása csak az egyik lehetséges változat

Pellegrini: Az RTVS szétválasztása csak az egyik lehetséges változat

Kulcsár Péter

2023. 11. 14., k – 13:18

A Hlas elégedett a kormányprogrammal, valamennyi képviselője megszavazza – jelentette ki Peter Pellegrini, a párt elnöke keddi sajtótájékoztatóján. A kormány tervei kapcsán elmondta, az RTVS szétválasztása csak az egyik lehetséges megoldás, a választási rendszer módosításához pedig széles körű konszenzusra lesz szükség.

„A Hlas elégedett a kormányprogrammal, az összes prioritásunkat tartalmazza, amit a választás előtt ígértünk az embereknek” – mondta Pellegrini. Kitart emellett, hogy erős államra van szükség, amely képes segíteni az embereknek, és a Hlas miniszterei jelentik a garanciát arra, hogy megvalósulnak a párt által vállalt célkitűzések. „Az emberek a tetteket fogják értékelni, nem azt, ami a kormányprogramban szerepel” – tette hozzá. Úgy véli, ha a parlament jóváhagyja a kormányprogramot, Szlovákia esélyt kap arra, hogy erős állam legyen, és segítse a rászorulókat.

Az RTVS szétválasztása kapcsán elmondta, ez csak az egyik lehetséges változatként szerepel a kormányprogramban. „Ne vegyék ezt készpénznek, meglátjuk, hogyan alakul a vita” – tette hozzá. A kulcsfontosságúnak azt tartja, hogy a köztévé ellássa közszolgálati feladatait és garanciát jelentsen a tényeknek megfelelő tájékoztatásra.

A választási rendszer módosítása kapcsán elmondta, ehhez széleskörű egyetértésre lesz szükség. Pellegrini szeretné, ha a változással magasabb szintű demokráciát lehetne elérni, és minden járásnak saját parlamenti képviselője lenne.

Read More

Post Comment