Search by category:
Egyéb kategória

Elutasította a rendőrség a MiG-ek adományozásával kapcsolatos feljelentést

Elutasította a rendőrség a MiG-ek adományozásával kapcsolatos feljelentést

Mészáros Richárd

2023. 11. 15., sze – 15:27

A rendőrség nem lát okot a MiG–29-es vadászgépek Ukrajnának adományozásával kapcsolatos büntetőeljárás lefolytatására. A büntetőfeljelentés elutasította. A benyújtott panasz miatt a döntés nem jogerős, erről az ügyet felügyelő ügyész dönt – tájékoztatott Andrea Dobiášová, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának munkatársa.

„Több bűncselekmény elkövetésének gyanújával, egyebek mellett a MiG–29-es vadászrepülőgépek Ukrajnának adományozásával kapcsolatos az ügy, a nyomozó határozata értelmében nincs ok a büntetőeljárás megindítására” – közölte Dobiášová. A nyomozó nem látott okot az ügy elhalasztására sem, ha a büntetőeljárás lefolytatása nem célszerű.

A gépek Ukrajnának adásáról márciusban döntött az Eduard Heger vezette megbízott kormány. 13 MiG–29-es vadászrepülőgépet és a Kub légvédelmi rendszer egy részét átadta Ukrajnának. Több politikus és jogész is azt állította, hogy a megbízott kormánynak nem volt joga odaajándékozni a MiG-eket, mert az ügyet kulcsfontosságú külpolitikai kérdésnek tekintették.

Több büntetőfeljelentés is érkezett a főügyészségre a vadászgépek adományozása miatt, az akkori ellenzéki Smer is feljelentést tett.

Read More

Post Comment