Search by category:
Egyéb kategória

Nyolcgólos mérkőzést nyertek meg a somorjaiak

Nyolcgólos mérkőzést nyertek meg a somorjaiak

Lencsés Zoltán

2023. 11. 15., sze – 15:53

A dunaszerdahelyi MOL Akadémia műfűves pályáján fogadta a somorjai STK a Pohronie csapatát a II. labdarúgóliga 12. fordulójának pótolt mérkőzésén. A somorjaiak remek meccsen, nagyon jó játékkal 5:3-ra győztek.

A vasárnapi, vágbeszterceiek elleni (2:3) találkozóhoz képest a somorjaiak ideiglenes vezetőedzője, Pavol Gregora egy helyen változtatott a kezdőcsapaton, a 17 éves, a DAC U19-es csapatában szereplő Vidnyánszky Mátyás is kifutott a pályára. Ezen kívül a kék-fehérek hadrendet is változtattak, a 3-5-2-es felállást alkalmazták.

A szerdai találkozó sokáig kísértetiesen hasonlított a három nappal korábban lejátszott mérkőzésre. Kétszer vezetett az STK Matija Krivokapic és Bartol Barisic (büntetőből) góljai után, de a Pohronie kétszer egyenlített. Amikor a 28. percben Aldo Baez beadása után Barisic fejjel megszerezte a somorjaiak harmadik gólját, reménykedett a 115 néző, hogy hosszú hetek után ismét sikerül három pontot szerezni. Tetszetősen játszott az STK, az első félidőben a három gólon kívül több helyzetet is elpuskázott. Azonban a védelemnek is résen kellett lennie, mivel a vendégek minden alkalmat kihasználtak a veszélyeztetésre.

Rögtön a szünet után ismét örülhettek a kék–fehérek: a 17 éves Vidnyánszky Mátyás a tizenhatos határánál fordulásból a jobb alsó sarkokba talált (4:2). Ezután Barisic nagy helyzetben csak az oldalhálóba küldte a labdát, majd nemsokára Krivokapic megszerezte a második gólját (5:2). Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó, a vendégek azonban nem adták fel. Egy Veszelinov-bravúr után (a felső lécre ütötte Jokel erős lövését) egy bal oldali beadásból Pekár szépített.

Élvezetes meccs volt a MOL Akadémián. A Pohronie küzdött, a somorjaiak pedig gyors ellentámadásokat vezettek. Krivokapic megszerezhette volna harmadik gólját is, ügyesen tört be a vendégvédelembe, elfektette a kapust, de csak az oldalhálóba bombázott. További gól nem esett, így maradt az 5:3-as STK győzelem.

,,Gyakran edzettem a somorjai csapattal, de eddig nem kaptam játéklehetőséget. Mivel a DAC U19-es csapatának most szabadja volt, így ma kezdőként léptem pályára. Élveztem a meccset, jól játszottunk. Örülök, hogy góllal járultam hozzá az STK sikeréhez és kiharcoltam egy tizenegyest is. A legfontosabb azonban, hogy győztünk, és megvan a három pont. Emlékezetes marad számomra ez a mai meccs, mivel először szerepeltem tétmeccsen a felnőttek között” – mondta az Új Szónak az U19-es magyar válogatott játékosa, Vidnyánszky Mátyás.

A kék-fehérek feljöttek a tabella  13. helyére.

Gólszerzők: Krivokapic (5., 59.), Barisic (11., 28., az elsőt 11-esből), Vidnyánsky (48.), ill. Š. Pekár (24., 74.), Mazan (6.).

Játékvezető: Chromý, 115 néző.

Sárga lap: Vidnyánsky, Baez, Veszelinov, Piminov, ill. Bonsu.

STK: Veszelinov–Marič-Bjekič, Nathan, Polniš (71. Čunta), Vidnyánszky (80. Horváth P.), Piminov, Barisic, Krivokapic (90. Szolgai B.), Baez, Olejník (71. Pančík), Szolgai M. (71. Botló).

FC ŠTK 1914 Šamorín–FK Pohronie 5:3 (3:2)

Read More

Post Comment