Search by category:
Egyéb kategória

Šutaj Eštok: Solák ismét rendet és fegyelmet teremt a rendőrségnél

Šutaj Eštok: Solák ismét rendet és fegyelmet teremt a rendőrségnél

Mészáros Richárd

2023. 11. 16., cs – 23:46

Ľubomír Solák ideiglenesen megbízott országos rendőrfőkapitány tudja, hogyan kell ismét rendet és fegyelmet teremteni a rendőrségnél – jelentette ki Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter a JOJ TV Na hrane című csütörtök esti műsorában.

„Megbízatása egyelőre ideiglenes, a koalíciós partnerekkel tárgyalni fogunk arról, miként választjuk meg az új rendőrfőkapitányt” – jegyezte meg Šutaj Eštok. Hozzátette, örülne, ha Solák maradna a rendőrfőnök.

Juraj Krúpa, az SaS parlamenti képviselője megjegyezte, hogy Solák már egyszer szabálysértés miatt távozott a rendőrségtől. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány tisztogatást végez a rendőrségnél, és megfélemlíti a rendőröket. „A miniszter anélkül kezdett tisztogatásba, hogy tudta volna, ennek következményei lehetnek. Nem volt erre felkészülve. Jól mutatja ezt az is, hogy már a második rendőrfőnököt nevezte ki” – fűzte hozzá. Šutaj Eštok szerint Solák korábban saját kérésére távozott a rendőri kötelékből, és nem sértett szabályt.

Amint arról korábban beszámoltunk, a belügyminiszter szerdán nevezte ki ideiglenesen Ľubomír Solákot országos rendőrfőkapitánynak. Rastislav Polakovičot váltotta, aki Hamran István leváltása után, október végétől volt országos rendőrfőkapitány.

Read More

Post Comment