Search by category:
Egyéb kategória

Az izraeli hadsereg és a Hezbollah kölcsönösen támadta egymást

Az izraeli hadsereg és a Hezbollah kölcsönösen támadta egymást

Kulcsár Péter

2023. 11. 18., szo – 13:12

Kölcsönösen támadta egymást az izraeli hadsereg és a Hezbollah libanoni síita milícia a két ország közös határán át az elmúlt egy napban libanoni források szombati közlése szerint.

Az Irán támogatta Hezbollah azt közölte, hogy szombaton a hajnali órákban a libanoni légtérben lelőtt egy izraeli drónt, pénteken pedig izraeli hadállásokat támadott a határ mentén. A több mint egytucatnyi pénteki támadás közül kettőt öngyilkos drónnal hajtottak végre, és célpontjuk a Metula városban lévő izraeli hadállás volt.

Az izraeli hadsereg pedig arról számolt be, hogy elfogott szombaton egy izraeli drónra kilőtt rakétát.

Az NNA libanoni hírügynökség azt jelentette, hogy Izrael drónról elindított rakétákkal támadott egy alumíniumüzemet Nabatíje dél-libanoni város mellett, és ezzel ott tüzet, illetve jelentős kárt okozott, de emberéletben nem esett kár. Libanoni tisztségviselők szerint a Gázai övezeti Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i támadása óta, amelyben lerohant dél-izraeli településeket, az Izrael és a Hezbollah közötti összecsapások közül az alumíniumüzem elleni támadás hatolt be a legmélyebbre Libanon területén.

Izrael egyelőre nem közölt semmit az üzem elleni támadással kapcsolatban.

Read More

Post Comment