Search by category:
Egyéb kategória

A Hezbollah izraeli célpontokat támadott a libanoni határ mentén, megtorlásul két újságíró halála miatt

A Hezbollah izraeli célpontokat támadott a libanoni határ mentén, megtorlásul két újságíró halála miatt

Mészáros Richárd

2023. 11. 21., k – 20:45

A Hezbollah libanoni síita milícia határ menti izraeli célpontokat támadott kedden, megtorlásul két újságíró halála miatt, amelyet izraeli légicsapások okoztak.

A Hezbollah közölte, hogy öt támadásával a szervezethez közelálló al-Majádín libanoni hírtelevízió két munkatársának halálát bosszulta meg. Az Irán támogatását élvező szervezet rakéta-sorozatvetőkből lőtt egy izraeli katonai támaszpontot, és azt állítása szerint „közvetlen találat érte”. Ezenfelül csapást mért rakétákkal az izraeli Rafael hadiipari vállalat egyik üzemére is.

Az izraeli hadsereg a maga részéről közölte, hogy több gyanús célpont ellen indított támadást, ezek között megsemmisített a közös határ mentén egy páncéltörő fegyvert.

Libanoni sajtóbeszámolók szerint egy izraeli légicsapásban legkevesebb két újságíró vesztette életét. Az al-Majádín később megerősítette, hogy egy tudósítójuk és egy fotóriporterük halt meg a bombázásban. A televíziós csatorna igazgatója szerint a forgatócsoportot „közvetlen és célzott támadás érte”.

Biztonsági források szerint egy további civil is életét vesztette.

A Hezbollah a gázai övezeti háború kitörése óta rendszeresen lövi Izraelt.

Read More

Post Comment