Search by category:
Egyéb kategória

Orosz drón- és rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Donyeck megyét

Orosz drón- és rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Donyeck megyét

Mészáros Richárd

2023. 11. 21., k – 10:11

Egy ember meghalt és hat megsebesült a kelet-ukrajnai Donyeck megyét ért éjszakai orosz drón- és rakétatámadásokban – közölte kedden az ukrán belügyminiszter.

A rakéták eltaláltak egy kórházat Szelidove városában, valamint egy szénbányát Kotljarevszkben, továbbá károkat szenvedtek vagy megsemmisültek polgári infrastrukturális objektumok – számolt be Ihor Klimenko a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

„A kórház két épülete megrongálódott, hat civil megsérült. A romok alatt áldozatok lehetnek, a keresési műveletek folytatódnak” – mondta.

A szénbánya elleni támadásban egy munkás meghalt – folytatta. „Négy épület, 19 jármű és egy villanyvezeték sérült meg. Harminckilenc bányász a föld alatt rekedt, de valamennyiüket sikerült kimenteni” – részletezte.

Az ukrán légierő közleményében azt írta, hogy az orosz erők négy irányított rakétával, egy robotrepülőgéppel és tizenegy drónnal támadtak. Tíz drónt és a robotrepülőgépet megsemmisítette az ukrán hadsereg. A közleményben nem részletezték, hogy vannak-e áldozatok, és a kórház működik-e még.

A múlt héten legalább négy ember meghalt Szelidovéban, miután orosz rakétacsapás ért egy lakóházat.

Read More

Post Comment