Search by category:
Egyéb kategória

Vágsellye lefizette a 700 ezer eurós áthidaló hitelt

Vágsellye lefizette a 700 ezer eurós áthidaló hitelt

Mészáros Richárd

2023. 11. 21., k – 11:40

Vágsellye |

Nyár végén rendkívüli önkormányzati ülésen döntött a testület egy 700 ezer eurós áthidaló hitel felvételéről. Jozef Belický, Vágsellye polgármestere a napokban arról tájékoztatta a lakosokat egy, a városi hivatal közösségi oldalán közzétett videófelvétellel, hogy Vágsellye önkormányzata lefizette az áthidaló hitelt.

„A kivitelező az első számlát akkor állíthatja ki a városnak, ha az összköltségnek legalább a 20 százalékát már befektette a munkálatok elvégzésébe, ez közel 1 180 000 euró” — állt az akkori rendkívüli ülésre beterjesztett indoklásban.

A rendkívüli önkormányzati ülésen Jana Nitrayová hivatalvezető hangsúlyozta, hogy a járási székhely vezetése még 2019-ben szerződést kötött az UniCredit Bankkal egy 500 ezer eurós kontokorens, úgynevezett áthidaló hitel felvételéről 0,18 százalékos havi kamattal. Az újabb hitelfelvétel oka elsősorban az volt, hogy egy nagyszabású beruházás zajlik a vasútállomásnál, ahol új központi autóbusz-megállót, parkolókat, pihenőzónát építenek 5,5 millió euró értéken. Az európai uniós támogatással megvalósuló beruházásba eddig több mint 1,2 millió eurót fektettek. Miután a városnak sikerült lefizetnie a 700 ezer eurós tételt, ismét 500 ezer eurós a felhasználható kontokorens kerete. Belický elmondása szerint várhatóan ismét hitelhez kell majd folyamodnia a városnak a vasútállomásnál zajló építkezés miatt, ám az összeget később – várhatóan két hónapon belül visszakapják.

Read More

Post Comment