Search by category:
Egyéb kategória

Pavol Ruskót csalásért elmarasztalta a bíróság

Pavol Ruskót csalásért elmarasztalta a bíróság

Mészáros Richárd

2023. 11. 23., cs – 15:37

Pavol Rusko volt gazdasági miniszter, a Markíza televízió egykori igazgatója bűnös A remény világítótornya (Maják nádeje) nonprofit szervezettel kapcsolatos ügyben, folytatólagosan elkövetett csalás miatt marasztalta el a bíróság. 

A Pozsony I. Városi Bíróság szenátusa eltekintett attól, hogy halmazati büntetést szabjon ki az ügyben. A csütörtöki ítélet ellen fellebbezést lehet benyújtani. Pavol Rusko jelenleg 19 éves börtönbüntetését tölti a Markíza-váltók meghamisítása miatt.

A vádirat szerint Rusko A remény világítótornya nonprofit szervezet igazgatójaként 2015-ben a menedékközpont tevékenységére szánt pénzből finanszírozta a Rómeó és Júlia című musical-előadást. A teljes összeg meghaladta a 100 ezer eurót. A vádlott szerint ez hazugság, tagadta bűnösségét.

A remény világítótornya nonprofit szervezetet 2002-ben közösen hozta létre Pozsony–Óváros és a Markíza Alapítvány. A menedékközpont Pozsonyban, egy Karpatská utcai épületben működött.

Ruskót korábban jogerősen 19 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Markíza-váltók meghamisítása miatt. Sylvia Klaus-Volzová, a Markíza televízió egykori munkatársa meggyilkolásának kitervelése ügyében szeptemberben felmentették.

Read More

Post Comment