Search by category:
Egyéb kategória

Nyáron újra fürdőzhetünk Tornalján

Nyáron újra fürdőzhetünk Tornalján

Károly Zsolt

2023. 11. 26., v – 18:58

Tornalja |

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a tornaljai fürdő felújítását tervezi a város vezetése. A folyamat sikeresen halad a 2019 óta zárva tartó területen, a tervek szerint jövő nyáron nyitják meg újra.

„A strandfürdő felújításának első szakasza a természetes medence rekonstrukcióját és a teljes medence körüli sétány felújítását foglalja magába. A munkálatok az ütemterv szerint haladnak” – mondta Győrfi Erika polgármester.

A felújítás júniusban kezdődött, a munkálatok kivitelezője a Banet cég. „Az időjárási viszonyoktól függően a kivitelező korábbi befejezési időpontot jelölt meg” – tette hozzá a polgármester. Az önkormányzat a komplexum felújítását saját költségvetéséből, 315 000 euróból és mintegy 64 000 eurós regionális hozzájárulásból finanszírozza.

A teljes felújítást 2020 óta készíti elő Tornalja városa, az eredeti tervek szerint új medencéket, vízicsúszdát, homokos strandot és egyéb attrakciókat építenének. Az anyagi források hiánya miatt az önkormányzat végül megszakította a projektet.

„A város azt tervezi, hogy a fürdőt a 2024-es nyári szezonban nyitja meg, a környezet kisebb revitalizációját tervezzük, és egy úszó attrakciót vásárolunk a természetes medencéhez” – magyarázta Győrfi Erika.

A tornaljai strandfürdő a város Sajókirályi részében található, 1969-ben nyitották meg.

(tasr)

Read More

Post Comment