Search by category:
Egyéb kategória

Nem ment Homonnán a nagykaposi horgászoknak

Nem ment Homonnán a nagykaposi horgászoknak

Lencsés Zoltán

2023. 11. 27., h – 17:45

Nem lesz nagyon emlékezetes az első Dušan Šanta-emlékverseny a Nagykaposi Maros Mix Tubertini sporthorgász-egyesület számára, annak ellenére, hogy három csapatot is indítottak a Homonnán zajlott megmérettetésen. Ugyanis mindhárom alakulat a táblázat alsó felében végzett.

A Laborc folyó partján 11 csapat két-két főből álló tagja foglalhatta el állását. A nagykaposiaknál minden korosztály versenyzett: Jecko Dominik és Bencsik János a fiatalokat, Petőcz Károly és Timko Péter a középkorosztályt, míg Fleischer Bertalan és Vernárszky Gyula, a csapat vezetője a szeniorokat képviselte. Közülük éppen a fiatalok nyújtották a leggyengébb teljesítményt, a táblázat utolsó helyén végeztek. Mindössze egy csapatot tudott megelőzni a Fleischer–Vernárszky kettős is, s előttük zárt a Petőcz–Timko páros. Ebből kifolyólag kissé csalódottan nyilatkozott lapunknak Vernárszky: „Bizony, kellemetlen érzés számunkra, hogy úgymond leszerepeltünk. Szerettünk volna az idényzáró versenyen jobb teljesítményt nyújtani, s erre meg is volt a lehetőség, hiszen a legjobbjainkkal állhattunk ki. Sajnos, így sem jött össze a jó eredmény. Visszanézve az eseményeket, talán türelmetlenek voltunk, s a kínálkozó lehetőségeknél kapkodtunk. Nem voltunk eléggé koncentráltak, és taktikai hibákat is elkövettünk. Ettől eltekintve a körülmények ideálisak voltak, az időjárás is kegyes volt hozzánk. Jó volt újra találkozni a régi sporttársakkal, a verseny után jó hangulatban elbeszélgetni, megvitatni sportágunkban az új fejleményeket, az új kihívásokat.”

Érdekességként megemlíthető, hogy a 11 csapat horgászai összesen 517,665 kg halat fogtak ki, ami egy főre átszámítva 23,530 kg-ot jelent. Mindezt 10.00 és 14.00 óra között teljesítették.

Read More

Post Comment