Search by category:
Egyéb kategória

Öccsét támadta meg késsel a medikus, a szülők védeni próbálták

Öccsét támadta meg késsel a medikus, a szülők védeni próbálták

Balaskó Réka

2023. 11. 28., k – 21:01

Hétfőn hajnali félhatkor a Vágvecse városrészben családi dráma történt a Hollý utcában, a mentőszolgálatot az 50 éves anya értesítette. A Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság súlyos bűncselekmény ügyében folytat vizsgálatot.

Nem lehet pontosan tudni, mi játszódott le a vágvecsei lakóház negyedik emeleti lakásában a hét első napjának hajnalán, értesüléseink szerint a 23 éves Ruben, aki orvostanhallgatóként tanult Németországban, megtámadta 17 éves öccsét Brunot, akinek életét a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni. A szülők állítólag megpróbálták megfékezni Rubent, de az ellenük fordult. Az egyik galántai alapiskolában pedagógusként dolgozó anyát és a nála egy évvel fiatalabb, rokkantnyugdíjas apát is súlyosan megsebesítette a medikus. Ezt követően mezítláb felrohant a negyedik emeleti lakásból a hetedik emeletre és a bejárati ablakon át leugrott a mélybe, életét már nem sikerült megmenteni. Az anyát a galántai, az apát a nyitrai kórházba szállították, állapotukat sikerült stabilizálni.

Brunoért, aki a nyitrai Ciril és Metód egyházi gimnázium diákja volt, Viliam Judák püspök szolgált gyászmisét. A vágsellyei lakosok elmondása szerint a család három-négy évvel ezelőtt költözött Vágsellyére Poprádról, nem igazán ismerkedtek, barátkoztak a lakókkal. Rendezett, csendes, illedelmes emberekként ismerték őket, és a városi rendőrség elmondása szerint sem volt velük eddig semmilyen gond. (száz)

Kapcsolódó cikkünk

A hét első napján, valamivel hajnali öt óra után értesítették a gyorsmentő szolgálat ügyeletét arról, hogy Vágsellye Vágvecse városrészében, a Hollý utcában több személy sérülést szenvedett, ketten meghaltak.

A helyszínre három gyorsmentő érkezett és elsőként a városi rendőrség dolgozói értek oda, akiket iszonyú látvány fogadott. Első jelentésükben a gyorsmentő szolgálat szakemberei öt személyt említettek, akik közül kettőt próbálták újraéleszteni, ám sikertelenül.

Később Koller Erika városi szóvivő a Vágsellyei Városi Rendőrségtől kapott tájékoztatás alapján elmondta, négy személy volt a helyszínen, valamennyien egy családhoz tartoztak. A városi rendőrök szerint rendezett életű családról volt szó, akikkel korábban még sosem voltak problémák. A szülők két fiút neveltek, az egyik 17 éves volt, a másik fiuk – a támadó — 23 éves orvostanhallgató volt. Állítólag az idősebb fiú az öccsét, majd a szüleit támadta meg. A 17 éves fiú a helyszínen életét vesztette, a szülők mellkasi sérüléseket szenvedtek, de túlélték a támadást.

A tettes ezt követően felrohant a lakóház negyedik emeletéről a hetedik emeletre, ahonnan levetette magát a mélybe, és életét vesztette.

A galántai kórházi szóvivő tájékoztatása szerint egy asszonyt szállítottak be a támadást követően, állapotát stabilizálták, túl van az életveszélyen. Annak ellenére, hogy az édesanya pedagógus, a városban nem nagyon ismerik sem őt, sem a családtagokat. A 17 éves fiatalember értesüléseink szerint a megyeszékhelyre járt középiskolába, az édesapa egy ideje rokkantnyugdíjas volt. Állítólag a család közel három évvel ezelőtt költözött át Vágsellyére Poprádról, a környéken nem nagyon ismerték őket és azt sem tudták, miért költöztek át a járási székhelyre.

Szomorú hétfőre ébredt Vágsellye, családi dráma történt a Hollý utcában. Értesüléseink szerint egy négytagú családról van szó, ahol a fiú megtámadta hozzátartozóit, majd véget vetett az életének”

tájékoztatta a lakosokat a városháza.

A rendőrség még vizsgálja az ügyet, a történtekre később visszatérünk.

Read More

Post Comment