Search by category:
Egyéb kategória

Taraba: Nem lobbizok Gyimesiért

Taraba: Nem lobbizok Gyimesiért

Czímer Gábor

2023. 11. 28., k – 18:15

Pozsony |

A kormány alelnöke, Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter tagadta az Új Szónak, hogy azért lobbizik, a kabinet Gyimesi Györgyöt nevezze ki a kisebbségi kormánybiztos tisztségébe.

„Az életben nem beszéltem erről a témáról senkivel” – mondta lapunknak Taraba, aki a mostani parlamenti választáson az SNS listáján jutott a parlamentbe, de nem tagja a pártnak. Hozzátette, ugyan Gyimesivel baráti viszonyban van, nem kérte tőle, hogy a tisztségre jelölje őt. A Napunk információi szerint ugyanakkor Gyimesi kinevezése érdekében pont Taraba lobbizik a Smernél. Robert Fico pártjában azonban vannak, akik ellenzik, hogy a magyar politikus legyen a kisebbségi kormánybiztos. Egyébként a lapnak adott nyilatkozatban maga Gyimesi is tagadta, hogy bárkivel is kommunikálna erről.

A tisztséget korábban betöltő Bukovszky Lászlót a kabinet az első ülésén menesztette, és azóta nem nem neveztek ki senkit a pozícióba. A kormánybiztoshoz tartozik ugyanakkor az ún. kisebbségi tanács, amelyet most a kormányhivatal annak ellenére hívott össze, hogy a biztosi tisztség betöltetlen.

A miniszterrel készült interjút, amelyben Taraba egyebek mellett arról is beszél, a 2020-as parlamenti választáson miért indult a Kotleba-féle ĽSNS listáján, illetve, hogy az új kormány életben tartja-e a Duna Mente Nemzeti Park koncepcióját, a csütörtöki lapszámunkban olvashatják.

Read More

Post Comment