Search by category:
Egyéb kategória

Az Egyesült Államok segít Ukrajnának felkészülni a várható téli orosz támadásra

Az Egyesült Államok segít Ukrajnának felkészülni a várható téli orosz támadásra

Mészáros Richárd

2023. 12. 01., p – 09:04

Az Egyesült Államok támogatja Ukrajnát a várható téli orosz támadásra való felkészülésben, ideértve az olyan felszerelések és ellátmány szállítását, amelyekkel segítenek fenntartani a lakosság áram- és fűtésszolgáltatását – közölte csütörtökön Washingtonban John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője.

Kijelentése szerint Washington arra számít, hogy Oroszország megpróbálja elpusztítani Ukrajna létfontosságú energetikai infrastruktúráját a télen.

Mint mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök elszánt a háború folytatására.

Kirby szót ejtett arról az indiai állampolgárról is, aki a vádak szerint egy New Yorkban élő szikh aktivista elleni merényletre adott megbízást. Hangsúlyozta, hogy Washington rendkívül súlyosnak tartja a vádakat, és figyelemmel kíséri az ügyet.

Megemlékezett a szóvivő a szerdán elhunyt Henry Kissinger volt külügyminiszterről is. Mint mondta, a Nobel-békedíjas amerikai diplomata halála hatalmas veszteség.

„Vitathatatlan, hogy Henry Kissinger évtizedeken át alakította a külpolitikai döntéseket, és minden bizonnyal befolyással volt Amerika szerepére a világban” – fogalmazott John Kirby.

Read More

Post Comment