Search by category:
Egyéb kategória

Dukla–DAC: dupla nulla a besztercebányai hidegben

Dukla–DAC: dupla nulla a besztercebányai hidegben

Lencsés Zoltán

2023. 12. 02., szo – 16:56

A DAC labdarúgócsapata 0:0-s döntetlent játszott a besztercebányai Dukla otthonában, a Niké Liga 16. fordulójának mérkőzésén.

Valószínűleg izgalmasabb élményben volt része azoknak, akik a mérkőzés első 35 perce helyett inkább a délutáni hóesést nézték az ablakpárkányon könyökölve. A párharcokban gazdag találkozón egyik csapat sem dolgozott ki említésre méltó helyzetet, szép egyéni megoldásokban pedig még csak reménykedni sem lehetett a mély talajú, átázott pályán.
Káčer helyzete a 36. percben jelentette az ébresztőt: a DAC középpályása váratlanul lecsapott egy magas labdára az ellenfél tizenhatosában, de Hruška jól mozdult ki kapujából és zárta a szöget. A sárga-kékeknek közvetlenül ezután volt még egy góllal kecsegtető helyzete, egy szöglet után a megsérült Gouré helyére érkezett Barisic lőtt közelről, de Hruška bravúrosan gyorsan leért a labdáért.

A második játékrész Dukla-nyomással kezdődött, majd DAC-ziccerrel folytatódott. Az elfutó Andzouana igyekezett ziccerbe hozni Barisicot, de a visszafutó Wilwéber nagyot mentett a nem elég határozott horvát támadó elől.
Pillanatokkal később Polievka megpattanó lövése centikkel gurult a DAC kapuja mellé, így a Duklának is volt már nagy helyzete.
Az tehát már pár perc után érzékelhető volt, vogy szünet után lényegesen feljavult a mérkőzés színvonala. Egy fokkal a hazaiak volta kezdeményezőbbek, próbálkozásig is ők jutottak el gyakrabban. A 70. perc után újabb gyors ziccerváltás következett: Andzouana ismét gólhelyzetbe hozta Barisicot, de a fiatal támadó másodszor sem volt elég könyörtelen, majd a túloldalon Richtárech tekerése centikkel tévesztett célt.
Ezután viszont olyasmi történt, amihez a DAC-szurkolók nincsenek hozzászokva: egykapuzni kezdett az ellenfél. A 80. percben Godál egy beadás után a hálóba fejelt, de lesen állt, így öröme csak egy másodpercig tartott. A 85. percben Popovics rossz kirúgása után Považanec lőhetett kapásból kapura, de nagyon pontatlan volt.
A támadásban keveset mutató sárga-kékek egy pontot hozhattak haza Besztercebányáról, a Duklával szemben megőrizték kétpontos előnyüket.
 

Read More

Post Comment