Search by category:
Egyéb kategória

Az ENSZ-főtitkár a gázai segélyezési helyzet romlásának megállítására szólította fel Izraelt

Az ENSZ-főtitkár a gázai segélyezési helyzet romlásának megállítására szólította fel Izraelt

Mészáros Richárd

2023. 12. 05., k – 09:10

A gázai övezeti segélyezési helyzet romlásának megállítására szólította fel hétfőn Izraelt António Guterres ENSZ-főtitkár.

Stéphane Dujarric, a világszervezet szóvivője szerint Guterres azzal a kéréssel fordult Izraelhez, hogy „kerüljön el minden olyan további cselekményt, amellyel súlyosbítaná az egyébként is katasztrofális humanitárius helyzetet a Gázai övezetben, és kímélje meg a civileket a további szenvedéstől”.

„Az ENSZ-főtitkár elismételte az akadálytalan és fenntartható humanitárius segélyezés szükségességét, hogy fedezni lehessen az övezet lakosságának szükségleteit. Az evakuálásra utasított emberek számára nincs biztonságos hely, ahová tudnának menni, és alig van valami, amivel túlélésüket biztosíthatnák” – nehezményezte Dujarric.

Az ENSZ palesztin menekülteket támogató ügynöksége (UNRWA) a nap folyamán jelentette, hogy a Gázai övezetben élő mintegy 2,2 millió emberből 1,9 millióan voltak kénytelenek elhagyni otthonukat az övezetben a radikális iszlamista Hamász felszámolására indított izraeli hadművelet miatt.

Read More

Post Comment