Search by category:
Egyéb kategória

Hamisított elektromos cigarettákat foglaltak le Somorján

Hamisított elektromos cigarettákat foglaltak le Somorján

Kulcsár Péter

2023. 12. 06., sze – 16:20

Összesen 524 darab hamisított elektromos cigarettát foglaltak le a Pénzügyőrség (Finančná správa) munkatársai a Dunaszerdahelyi járásban, Somorján, egy vegyesboltban – tájékoztatott Iveta Zlochová, a nagyszombati vámhivatal szóvivője.

Az elektronikus pénztárgépek használatáról szóló törvény és a szellemi tulajdonról szóló rendeletek betartását ellenőrzik Nagyszombat megyében, ennek keretében ellenőrizték a somorjai boltot is.

„Először a nagymegyeri vámhivatal munkatársa végzett ellenőrző vásárlást az üzletben, a bolt tulajdonosa pedig nem ütötte be azonnal a bevételt a kasszába, amiért 330 eurós bírságot szabtak ki rá” – mondta Zlochová. Az ellenőröknek gyanús lett az elektromos cigaretták szokatlanul alacsony ára is, ami miatt gyanús lett nekik, hogy az áru hamisítvány. A kárt, amelyet a hamisítással a márka tulajdonosának okoztak volna, ha az árut forgalomba hozzák, előzetesen 9250 euróra becsülik.

A Pénzügyőrség arra figyelmezteti a lakosságot, hogy az ilyen hamisított áru komoly egészségi kockázatot jelenthet. „Gyenge minőségű, olcsó anyagokat használnak a gyártásuk során. A bennük levő anyag nemcsak különböző mennyiségű nikotint, hanem más káros anyagokat is tartalmazhat. Az ilyen termékeket nem tesztelik, és nem vizsgálták be” – tette hozzá a szóvivő.

Read More

Post Comment