Search by category:
Egyéb kategória

A karácsonyt a másoknak szerzett örömmel kötjük össze

A karácsonyt a másoknak szerzett örömmel kötjük össze

Mészáros Richárd

2023. 12. 07., cs – 16:58

Szlovákiában az emberek egész évben szeretnek segíteni. A karácsonyi időszakhoz különböző pénz- és adománygyűjtések vagy jótékonysági koncertek kapcsolódnak. A Coca-Cola MNFORCE által végzett felméréséből kiderült, hogy a szlovákiai emberek nemcsak karácsony előtt, hanem egész évben jótékonykodnak. A legtöbben évente többször is részt vesznek jótékonysági vagy önkéntes tevékenységekben.

Szlovákiában is elindult a Coca-Cola kamion karácsonyi roadshow-jaamely nemcsak a gyerekeknek és a karácsony szerelmeseinek, hanem a rászorulóknak is örömet szerez.

A Coca-Cola vállalat e karácsonyi akciója hagyományosan a Szlovák Vöröskereszttel való partnerséghez kötődik, és a frissítők és karácsonyi árucikkek eladásából származó teljes bevétel a vállalat jótékonysági projektjeit fogja támogatni. A Coca-Cola éppen ebben a témában készített egy felmérést, amelyben azt vizsgálta, hogyan vélekednek a szlovákiai emberek a jótékonysági projektekről.

A felmérés szerint az elmúlt két évben a szlovákiai emberek legalább 75%-a részt vett jótékonysági tevékenységekben, és több mint 30%-uk mondta, hogy legalább havonta egyszer segít másokon. A jótékonysági tevékenységekben résztvevők többsége azt mondta, hogy az évszak nem számít, az év bármely szakában segítenek, de közel 20%-uk elsősorban karácsony előtt segít.

A karácsony az az időszak, amikor több szó esik mások megsegítéséről. A szlovákiai emberek ebben az évszakban elsősorban pénzgyűjtés (23%) és adománygyűjtés (20%) révén vesznek részt jótékonysági tevékenységekben. Ezt követik a jótékonysági koncerthez való hozzájárulások és az önkéntes munkák. Érdekes megállapítás, hogy azokban a kérdésekben, amelyek azt vizsgálták, hogy milyen típusú jótékonysági tevékenységekben vesznek részt az emberek, a többség olyanokat jelölt meg, amelyekben valamit vásárolni, készíteni kell vagy pénzt kell küldeni. Az olyan önkéntes munkákból, ahol több társadalmi interakcióra van szükség, lényegesen kevesebb volt.

„Biztató látni, hogy az embereknek fontos mások megsegítése, és egyre többen segítenek rendszeresen. A rendszeres támogatás nélkülözhetetlen a szervezetek számára, hiszen lehetővé teszi számukra, hogy szisztematikusan és hosszú távon nyújtsanak segítséget. A Szlovák Vöröskereszt munkája nagyrészt önkénteseink hajlandóságára és elkötelezettségére épül. Hálásak vagyunk mindannyiukért és az önkéntességre szánt idejükért. Nagyon reméljük, hogy az emberek továbbra is érdeklődnek majd a segítségnyújtás iránt, és tetteikkel támogatják a legkiszolgáltatottabbakat” – kommentálta a Coca-Cola felmérésének eredményeit Zuzana Rosiarová Kesegová, a Szlovák Vöröskereszt főtitkára.

A felmérésben résztvevők, ha idén karácsonykor valami különlegeset kellene tenniük, akkor ezeket a tevékenységeket választanák: karácsonyi doboz készítése időseknek vagy árvaházi gyerekeknek (53%), pénzadományt nyújtani egy rászorulónak (49%) és kutyaeledel vásárlása egy kutyamenhelynek (48%).

„A felmérésben szereplő kérdések tükrözik globális karácsonyi kampányunkat, amelynek fő üzenete, hogy mindenki lehet Mikulás. Ezért érdekelt bennünket, hogyan vélekednek az adakozásról és az önzetlen segítségnyújtásról a szlovákiai emberek. Az a tény, hogy a legtöbben azt mondták, hogy a karácsonyi segítségnyújtásban a családjukkal együtt vesznek részt, ugyanakkor gyakrabban és az év bármely szakában is megteszik ezt, nagyon kellemesen meglepett minket” – mondta Veronika Němcová, a Coca-Cola ČR/SR kommunikációs igazgatója.

A The Coca-Cola Companyról

A The Coca-Cola Company a világ legnagyobb italgyártó vállalata, amely több mint 500 márkájú szénsavas és szénsavmentes italt kínál a fogyasztóknak, több mint 200 országban. A Coca-Cola folyamatosan fejleszti és javítja portfólióját, például az italok cukorszintjének csökkentésével vagy innovatív, új termékek bevezetésével. A vállalat arra is törekszik, hogy csökkentse a környezetre mért hatását a gyártás során felhasznált víz tisztításával és az újrahasznosítás előmozdításával. Palackozóvállalataival együtt több mint 700 000 embert foglalkoztat, és világszerte segít gazdasági lehetőségeket teremteni a helyi közösségeknek. További információkért látogasson el a https://www.coca-colacompany.com weboldalra, és kövesse őket a Twitteren, az Instagramon, a Facebookon és a LinkedIn-en.

A felmérésről

A felmérést az MNFORCE kutatási ügynökség végezte online, 500 fős mintával. Az adatgyűjtésre 2023. október 19. és 25. között került sor. A minta a 18 év feletti lakosságra nézve nem, életkor, régió és iskolai végzettség tekintetében volt reprezentatív.

Read More

Post Comment