Search by category:
Egyéb kategória

Jótékonykodó bősi (futó)Mikulások

Jótékonykodó bősi (futó)Mikulások

Elek Zoltán

2023. 12. 07., cs – 16:07

A csallóközi városban az agilis helybeli futóklub szombaton ötödik alkalommal rendez Mikulás-futást. A rendezvény ezúttal sem verseny. Családias hangulatban állhatnak rajthoz kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt.

„Mi, futók, szeretjük a mozgás örömét mások megsegítésével összekötni. Az advent időszakában zajló rendezvényünkön a hagyományoknak megfelelően ismét jótékonykodunk. Idén a Dunaszerdahelyi Egyesített Iskolát támogatjuk a résztvevők adakozásából befolyt összegből. Nevezési díj a felnőtteknél 6 euró.

A futókat, kocogókat, gyaloglókat a bősi Amadé parkba invitáljuk, ahol erőnlétük függvényében futhatnak, kocoghatnak, gyalogolhatnak kedvükre. Egy kör hossza 2 kilométer. B variánsunk is van, csapadékos időjárás esetén 1,5 kilométeres táv várja az érdeklődőket. Elsőként negyed tízkor a legapróbbak állnak csatasorba. Ők korukra való tekintettel csupán egy kis ízelítőt kapnak a futásból. A felnőttek 10 órakor rajtolnak el. A távot teljesítők a hagyományoknak megfelelően érmet kapnak, majd meghívjuk őket teára, forralt borra, zsíros kenyérre és egyéb finomságokra.

A nagyobb hatás kedvéért várjuk a futócipőt viselő Mikulásokat, télapókat is. A rajtvonalnál tessék sapkát húzni vagy beöltözni. Nevezni a helyszínen reggel 8-tól háromnegyed 10-ig lehet. Mindenkit nagy szeretettel várunk” – invitálta a jótékonysági futásra a mozgás szerelmeseit Király Mátyás, a Bősi Futóklub elnöke.

Read More

Post Comment