Search by category:
Egyéb kategória

Szabó Szebasztián 2. helye

Szabó Szebasztián 2. helye

Orosky Tamás

2023. 12. 07., cs – 17:17

Otopeni |

A csütörtöki versenynapon egyedül Szabó Szebasztián képviselte a magyar színeket az Otopeniben zajló rövid pályás úszó-Európa-bajnkságon.

A férfi 50 méteres gyorsúszás címvédője lazán jutott túl az első két körön. A szerda délelőtti előfutamban nagyjából fél másodperccel volt lassabb (21,32), mint kedden a váltó első embereként, de így is a kilencedik helyen került az elődöntőbe. „Egy kicsit tartalékoltam, csak az számított, hogy továbbjussak, ha ezt nem csinálnám meg, nem is lenne itt a helyem. Jól sikerült, egyáltalán nem izgultam, próbáltam lazább lenni, hiszen délután a maximumot kell nyújtani. Az már olyan lesz, mintha a döntőben úsznék – mondta a 27 éves versenyző.

A délutáni elődöntőben már valóban kőkeményen odatette magát és 20,87 másodperces idővel a harmadik helyen került a tegnapi fináléba. A győriek kiválósága két évvel ezelőtt Kazanyban századra ugyanezt az időt úszta az elődöntőben. „A legfontosabb az, hogy ne kövessek el semmi technikai hibát, mint Fukuokában, a formám miatt egyáltalán nem aggódom. A döntőre viszont nagyon jó mezőny jött össze és szerintem 20,60-on belül kell úszni a győzelemhez, lehet, hogy képes vagyok rá, lehet, hogy nem – fogalmazott Szabó.

A fináléban végül 20,74-et úszott, amivel ezüstérmet szerzett a brit Benjamin Proud mögött.

Read More

Post Comment