Search by category:
Egyéb kategória

Alig várták a műjégpályát a nagymegyeriek (KÉPEK)

Alig várták a műjégpályát a nagymegyeriek (KÉPEK)

Kürthy Judit

2023. 12. 08., p – 16:00

Nagymegyer |

Több járókelő is megállt péntek délután kettő órakor, a nyitás időpontjában a termálfürdő sétányán, hogy alaposabban is szemügyre vegye az újonnan telepített 72-szer 9 méteres, azaz a csaknem 650 négyzetméteres műjégpályát.

Már több éve nem volt jégpálya a városban, s az időjárás sem teszi lehetővé, hogy huzamosabb ideig a környező tó jegén csúszkáljanak a korcsolya szerelmesei, így a termálfürdő vezetése úgy döntött, hogy a lakosokat és a környékbelieket meglepi egy nagyméretű műjégpályával. A nyitvatartási idő délelőtt 10 órától kezdődik és egészen este 9 óráig tart. Azoknak sem kell aggódnia, akik nem rendelkeznek saját korcsolyával, ugyanis 40 pár lábbeli kölcsönzésére van lehetőség. A korcsolyák totyogó méretben ugyan nem, de 28-as mérettől 45-ösig elérhetőek, melyeket a lábra felhúzva egyenként be is állíthatunk.

 

 

„A műkorcsolyapálya gondolata a termálfürdő csapatában merült fel, de ehhez szükség volt a város és a város mellett működő felügyelő tanács támogatására is. Szerettünk volna kedveskedni a nagymegyerieknek és a környékbelieknek egyaránt, megteremtve a lehetőséget arra, hogy kipróbálhassák a korcsolyázást”

– mondat el Šušík Roland a nagymegyeri Thermal Corvinus igazgatója. Hozzátette, hogy nem bánja, hogy a tervezettel pár nappal később nyitják csak meg a pályát, ugyanis egészen az iskolai szünet végéig, azaz január 8-ig nyitva tartanak majd. Több iskola is bejelentkezett már, hogy még a szünidő előtt, akár egy összevont testnevelés óra keretében eljöjjenek és megtapasztalják közösen a korcsolyázás örömét.

„Ez egy szintetikus lapokból összeállított műjégpálya, amit időközönként le kell kezelni egy speciális anyaggal. Szerintem ez sokkal inkább megfelel a gyerekeknek, mert nem csúszik annyira mint a valódi jég, ezáltal nem fognak olyan könnyen elesni. Tanulásra tökéletesen alkalmas”

– tette hozzá az igazgató.

A pálya használata 1 euróba kerül fejenként és a korcsolya kölcsönzése is 1 euró. A használatot azonban egy órában maximalizálták, hogy mindenkinek lehetősége legyen kipróbálni.

„Ez az első alkalom, amikor korcsolyákat is kölcsönzünk, ezért nem tudjuk még pontosan felmérni az igényeket. Bízom benne, hogy ennek kezdeményezésnek kialakulhat egy hagyománya és akár a város, vagy a különféle szervezetek rá tudnak majd építeni, akár egy karácsonyi vásárt vagy más programokat”

– mondta el Šušík. Néhány évvel ezelőtt bent a fürdő területén volt már próbálkozás arra, hogy kialakítsanak egy jégpályát. Folyamatosan figyelték az időjárást, de így is csak egy-két hétig tudták használni a vendégek. Ezt most igyekeztek mindenki számára elérhetővé tenni, melyhez csupán egy nagyobb összefüggő területre volt szükségük.

Szeretettel várják az érdeklődőket, akiknek sötétedés után ünnepi kivilágítással kedveskednek, a pálya melletti kontérnerbüfében pedig hangulatos zene és forró italok várják a vásárlókat. December 22-én, pénteken egy koncerttel kedveskednek majd a látogatóknak. Izgulnak, hogy jó időt fogjanak ki, mert a fellépő Goldies zenekar élőben játszik majd. Szeretnének még további fellépőket megszólítani, hogy ez idő alatt se unatkozzanak a korcsolyázók. A programokról folyamatosan tájékoztatják majd az érdeklődőket.

Read More

Post Comment