Search by category:
Egyéb kategória

Az O2-höz ment a legtöbb elégedetlen hazai ügyfél

Az O2-höz ment a legtöbb elégedetlen hazai ügyfél

Mészáros Richárd

2023. 12. 09., szo – 10:21

Több mint 52 ezren döntöttek úgy a szlovákiai mobilszolgáltatók ügyfelei közül a harmadik negyedévben, hogy átviszik a telefonszámukat egy konkurens céghez. Az eredmény felemás, míg a Telekom és az O2 nyert a lehetőséggel, az Orange és a 4ka ügyfeleket vesztett.

A számhordozás már évek óta adott lehetőség az unióban, így hazánkban is. Ennek lényege, hogy az ügyfelek a nélkül tudnak szolgáltatót cserélni, hogy elvesztenék a telefonszámukat – azt magukkal vihetik. Korábban az is gátolta a váltást, hogy sokan csak azért maradtak, még ha elégedetlenek is voltak, mert nem akarták, hogy új telefonszámot kapjanak, ezt mindenkivel tudatni időigényes és költséges, és nem utolsósorban kényelmetlen feladat.

Még mielőtt a konkrét számokat néznénk, fontos megemlíteni, hogy az adatokban némi eltérés lehet, ennek oka a szolgáltatók könyvelése, mivel egy-két nappal később kerül be egy távozó/érkező ügyfél (ezzel kicsúszik az első negyedéves statisztikából, vagy bekerül még az előző negyedévből), az új szolgáltatónál azonban hamarabb megjelenhet.

Ha a teljes listát nézzük, akkor látható, hogy a legtöbb elégedetlen ügyfél az O2-höz érkezett, igaz, ettől a szolgáltatótól távozott a legtöbb kliens is. Ha tisztán a számokat nézzük, akkor az érkezők szerint a következőképp alakul a sorrend: O2, Telekom, Orange és 4ka. Távozók alapján pedig O2, Orange, Telekom és 4ka a lista.

Az Orange több mint 1800 ügyfelet vesztett a számhordozás miatt, az O2-be és a Telekomba többen mentek, mint amennyien érkeztek, egyedül a 4ka-val viszonyított eredmény lett pluszos. Az O2-nél csaknem 1900 új ügyfél a mérleg, mindhárom operátortól többen választották a kék mobilszolgáltatót, mint amennyien távoztak. A Telekom mérlege is pozitív, több mint 900 klienssel, itt az O2- be többen távoztak, mint amennyien érkeztek, az Orange és a 4ka ügyfelei szempontjából többségben voltak az ide vándorlók, mint azok, akik elégedetlenségükből egy konkurens céghez távoztak. A 4ka összességében is, szolgáltatókra lebontva is negatívban zárta a negyedévet, 900-as mínusszal zárva a számhordozás mérlegét.

Read More

Post Comment