Search by category:
Egyéb kategória

Bundesliga – Nagy pofont kapott a Bayern München

Bundesliga – Nagy pofont kapott a Bayern München

Mészáros Richárd

2023. 12. 09., szo – 18:51

A címvédő Bayern München 5–1-re kikapott szombaton az Eintracht Franckfurt otthonában a német labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában.

A bajorok – akiknél Lőw Zsolt a másodedző – 36 perc után már háromgólos hátrányban voltak, és bár a szünet előtt sikerült szépíteniük, a folytatásban tíz perc alatt újabb két gólt kaptak. Így nem tudták visszavenni az első helyet a Bayer Leverkusentől, amely ráadásul vasárnap akár növelheti is az előnyét.

A Frankfurt az első csapat 48 év után, amely egy óra alatt öt gólt tudott szerezni a Bayern ellen a Bundesligában. Az 1975-ös Eintracht volt képes hasonlóra az akkori 6–0-s sikere alkalmával. A müncheniek az idényben először kaptak ki a hazai pontvadászatban. Négy éve, 2019. november 2-án a Frankfurt ugyancsak 5–1-re verte a Bayernt, és a kudarc Nico Kovac vezetőedző állásába került.

Sallai Roland az 58. percben állt be a Freiburgba, amely Wolfsburgban tudott nyerni 1–0-ra.

Az Union Berlinben Schäfer András szintén csere volt, a 61. percben lépett pályára a vendég Borussia Mönchengladbach ellen. A fővárosiak 3–1-re nyertek, és elkerültek a sereghajtó helyről, és egyben első diadalukat aratták augusztus 26-a óta.

Read More

Post Comment