Search by category:
Egyéb kategória

Matovič marad a Szlovákia mozgalom elnöke

Matovič marad a Szlovákia mozgalom elnöke

Kulcsár Péter

2023. 12. 10., v – 16:23

Nem történt változás a korábban OĽaNO néven futó pártnál – ismét Igor Matovičot választották meg a Szlovákia (Slovensko) mozgalom vezetőjének.

Matovičot a vasárnapi kongresszuson titkos szavazás során választották újra a párt elnökévé.

A kongresszus teljesítette a Szlovákia mozgalom választás előtti kampányában tett nyilvános ígéretét, miszerint a voksoláson az emberek fognak dönteni a párt következő vezetőjéről

– olvasható a mozgalom közleményében.

Ezzel arra utaltak, hogy a szeptemberi előre hozott választáson Igor Matovič az OĽaNO listájának utolsó helyről került be a parlamentbe: a pártra leadott 264 137 voksból 178 614 alkalommal az ő nevét karikázták be a voksolók.

A Szlovákia mozgalom a kongresszuson egyúttal úgy döntött, hogy elítélik Robert Fico (Smer) miniszterelnök és Peter Pellegrini házelnök (Hlas) Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) felszámolásával kapcsolatos politikai tevékenységét. A párt egyúttal felszólította a PS-t és SaS-t, hogy ne szabotálják az ellenzék egységes fellépését.

A Szlovákia mozgalom elszánt, és továbbra is harcolni fog a tisztességes emberekért, akik számára elsődleges az igazság és gyűlölik a korrupciót

– jelentette ki a párt.

(tasr)

Read More

Post Comment