Search by category:
Egyéb kategória

A Speciális Ügyészség után a NAKA következik, átszervezést jelentett be a belügyminiszter

A Speciális Ügyészség után a NAKA következik, átszervezést jelentett be a belügyminiszter

Kulcsár Péter

2023. 12. 12., k – 08:56

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) átszervezését célozza meg jövőre Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter.

A belügyminiszter szerint túl sok hivatalnok dolgozik a NAKA-nál, és egyre kevesebb az olyan ember, aki ténylegesen nyomozna. A tárcavezető úgy gondolja, hogy azokat az alkalmazottakat, akik nem megfelelően végzik a munkájukat, minél korábban el kell bocsátani.

Šutaj Eštok hozzátette, kizárólag egy átszervezés változtathatna a helyzeten, amellyel megerősíthetik a nem szakosodott osztályokat, amelyek régóta munkaerőhiánnyal küzdenek.

A belügyminisztérium 2023. december elsejéig összesen 2583 betöltetlen állást tartott nyilván a rendőrségen belül. A tárca vezetése abszolút prioritásnak tekinti a kapacitás bővítését, különösen az alapszolgálatoknál

– áll a minisztérium közleményében.

A legnagyobb létszámhiány az Országos Rendőrfőkapitányságnál mutatkozik, melynek a NAKA is része. Peter Chudý egykori rendőrségi tisztviselő szerint kifejezetten politikai célú átszervezésről van szó.

„Több átszervezést is megéltem a NAKA-nál, amelyek közül többnek az volt a célja, hogy eltávolítsák azokat a rendőröket, akik nem bizonyultak lojálisnak. Meggyőződésem szerint a korábbiakhoz hasonlóan ez az átszervezés is arra irányul, hogy felfüggesszék munkájukból azokat a rendőröket, akik tisztességesek, becsületesek és magas rangú személyek kétes ügyein dolgoznak” – figyelmeztetett.

(markíza)

Read More

Post Comment