Search by category:
Egyéb kategória

Egy applikáción keresztül megrendelhetik a gyógyszerüket a Dôvera ügyfelei

Egy applikáción keresztül megrendelhetik a gyógyszerüket a Dôvera ügyfelei

Kulcsár Péter

2023. 12. 12., k – 19:21

A Dôvera magán egészségbiztosító ügyfelei egy mobilalkalmazáson keresztül több gyógyszertárban is megrendelhetik a felírt gyógyszert. A tervek szerint jövőre hasonló szolgáltatást indít az Union, és az állami tulajdonú Általános Egészségbiztosító (VšZP) is – áll a TASR hírügynökségnek elküldött tájékoztatóból.

A Dôvera tájékoztatása szerint a szolgáltatás célja az, hogy megkönnyítse a betegek számára a gyógyszerekhez való hozzáférést, és hatékonyabbá tegye a gyógyszertári dolgozók munkáját. „Ha van raktáron, le lehet foglalni azokat a Szlovákiában regisztrált gyógyszereket, amelyeket elektronikus receptre ír fel az orvos” – közölte a biztosító, hozzátéve, hogy a pácienseknek 48 órájuk van a gyógyszer kiváltására.

A Dôvera ügyfelei jelenleg a Dr. Max gyógyszertárakban ellenőrizhetik a gyógyszerek elérhetőségét, és foglalhatják le őket. „Már tárgyalunk más nagy gyógyszertárláncokkal, hogy kiterjesszük, és minél több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük a szolgáltatást” – tette hozzá Martin Kultan, az egészségbiztosító vezérigazgatója.

Az Union jövőre tervezi a szolgáltatás bevezetését a Plus gyógyszertárakkal együttműködve. „Az alkalmazásban közvetlenül ellenőrizhetik majd az ügyfelek, hogy hol kapható a gyógyszerük, és le is foglalhatják azt egy konkrét patikában” – magyarázta Jozef Koma, az egészségbiztosító igazgatója, hozzátéve, hogy az ügyfeleknek ezentúl nem kell majd körbejárniuk vagy felhívniuk a gyógyszertárakat a gyógyszereikért. Az egészségbiztosító azt tervezi, hogy az év elején további információkat tesz közzé a honlapján.

A VšZP is hasonló szolgáltatás elindítását tervezi. „Részles tájékoztatást egyelőre nem tudunk adni” – mondta a TASR hírügynökségnek Alena Krčová, a biztosító szóvivője.

Read More

Post Comment