Search by category:
Egyéb kategória

Több mint félszázan megsebesültek Kijevben orosz rakétatámadásban

Több mint félszázan megsebesültek Kijevben orosz rakétatámadásban

Mészáros Richárd

2023. 12. 13., sze – 09:26

Legkevesebb 51-en megsérültek szerdára virradóra a Kijevbe becsapódó orosz rakétáktól, amelyek károkat okoztak lakóépületekben és egy kórházban is – közölték helyi illetékesek.

Az ukrán légvédelmi rendszerek lelőtték mind a 10 ballisztikus rakétát, amelyek közép-európai idő szerint hajnali 2 órakor támadták az ukrán fővárost – tájékoztatott az ukrán légierő a Telegramon.

A lehulló törmelékek sebesüléseket és rongálásokat okoztak Kijev Dnyeper menti négy kerületében. Ablakok és bejárati ajtók törtek ki Dnyiprovszkij kerület gyerekkórházában, de az előzetes felmérések szerint sebesülések ott nem történtek – közölte Vitalij Klicsko polgármester.

A lehulló roncsok ebben a kerületben 51 embert, köztük hat gyereket megsebesítettek – közölte Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon. A kerület vízellátó rendszere is károsodott.

A szerda hajnali légitámadás a második volt a hét eleje óta: hétfő hajnalban négy ember sebesült meg a Kijevbe becsapódó orosz ballisztikus rakétáktól.

Az ukrán légierő közölte, hogy a dél-ukrajnai Odessza megyében is lelőtt 10 orosz drónt.

Read More

Post Comment