Search by category:
Egyéb kategória

Felmentették Alföldit és Vargát az Alsóhatárnál elásott maffiózó gyilkosságának ügyében

Felmentették Alföldit és Vargát az Alsóhatárnál elásott maffiózó gyilkosságának ügyében

Kulcsár Péter

2023. 12. 18., h – 16:33

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság a hétfői napon felmentette Alföldi Lászlót és Radovan Vargát a kelet-szlovákiai maffiafőnök, Róbert Nigut megölése, valamint Marian Kakalejčík gölnicbányai (Gelnica) vállalkozóval szembeni gyilkossági kísérlet ügyében.

A bírósági tárgyalások 2022 decemberében kezdődtek, Radovan Varga az összes meghallgatáson ártatlannak vallotta magát, záróbeszédében szintén leszögezte, hogy nincs köze a gyilkossághoz és a gyilkossági kísérlethez. A Speciális Ügyészség ügyésze eredetileg 25 év letöltendő börtönbüntetést kért Vargára.

Az ifjabb Dora Ferenc megbízatása nyomán elkövetett gyilkosságért jogerősen 25 évre elítélt Alföldi László szintén azt mondta, valótlanságok szerepelnek a vádiratban, egyúttal beismerte, Nigut halálát ő okozta, állítása szerint azonban önvédelemből ölte meg. Alföldire az ügyész életfogytiglanit kért.

Nigut meggyilkolásával eredetileg négy embert vádoltak meg, köztük ifjabb Dora Ferencet és Bugár Györgyöt, de ők úgy döntöttek, hogy együttműködnek a bűnüldöző hatóságokkal.

Read More

Post Comment