Search by category:
Egyéb kategória

Čurajová bejelentette indulását a köztársaságielnök-választáson

Čurajová bejelentette indulását a köztársaságielnök-választáson

Mészáros Richárd

2023. 12. 19., k – 19:26

Marta Čurajová bejelentette indulását a köztársaságielnök-választáson. Független, apolitikus és nemzeti jelöltként akar indulni.

„Hosszú és körültekintő mérlegelést követően úgy döntöttem, független, apolitikus és nemzeti jelöltként indulok az államfői székért a 2024-es választáson” – mondta. Az aláírásgyűjtést is megkezdte.

Eddig Ján Kubiš és Ivan Korčok volt külügyminiszterek, valamint Beáta Janočková, a Kirekesztett Szülők Jogaiért Kezdeményezés alapítója jelentette be hivatalosan az indulását. Forró Krisztián, a parlamenten kívüli Szövetség párt elnöke is elindul az elnöki posztért.

Felmerült, hogy indul Štefan Harabin volt igazságügyi miniszter, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke is. Rajta kívül Hamran István volt országos rendőrfőkapitány is mérlegeli az indulását. Peter Pellegrini (Hlas) házelnök hivatalosan még nem erősítette meg, hogy indul a választáson.

Az államfőválasztásra 2024-ben kerül sor. Zuzana Čaputová megbízatási ideje 2024. június 15-én telik le. Čaputová már bejelentette, hogy nem pályázik újra a posztra.

Read More

Post Comment