Search by category:
Egyéb kategória

Még novemberben felépítették a kassai városligeti jégpályát, de a pénzhiány miatt végül nem indítják be

Még novemberben felépítették a kassai városligeti jégpályát, de a pénzhiány miatt végül nem indítják be

Mészáros Richárd

2023. 12. 19., k – 14:57

Kassa |

November végén a város arról tájékoztatott, hogy a városi parkban már megkezdték az ideiglenes jégpálya szerkezetésének építését, és hogy Mikulás-napján meg is nyitják a nagyközönség számára. Bár a jégpálya építését befejezték, a városban kialakult válságüzemmód miatt mégsem indítják be az üzemeltetést.

Két sikeres téli szezon után úgy tűnik, hogy a korcsolyázni vágyók idén nem pördülhetnek kedvükre a kassai városligetbe ígért jégpályán. Ahogy azt szerkesztőségünknek a kassai önkormányzat vezetése is megerősítette, ennek oka a város jelenlegi pénzügyi helyzete, mely az előző évekhez képest nagyon rossz állapotban, az éves költségvetés szempontjából nagyjából 40 millió eurós mínuszban van. Dušan Tokarčík, a magisztrátus szóvivője az Új Szónak is elmondta, hogy a korcsolyázni vágyóknak és az amatőr hokicsapatoknak azt javasolják, hogy a jelenleg inkább az Alejova utcai korcsolyapályát használják. A városi önkormányzat novemberi jelentése szerint a Városligetben lévő jégpályának már rég működnie kellett volna, de a kritikus pénzügyi helyzetre való tekintettel életbe léptetett válságüzemmód miatt a kassai hőszolgáltató vállalat (TEHO) és a kassai önkormányzat végül azt a döntést hozta, hogy nem helyezik üzembe.

„A jelenlegi pénzügyi helyzet és a válságrendszer miatt a városi parkban lévő jégpálya az idei téli szezonban nem fog működni. Az érdeklődőknek azt tanácsoljuk, hogy használják az Alejova utcai korcsolyapályát, amely már több mint egy hete működik. Az ottani jégpálya új, egyedi fedésének köszönhetően, amelynek megépítéséhez Kassa városa 240 000 euróval járult hozzá, a jégfelületet egészen 2024 tavaszáig lehet használni”

– közölte lapunkkal a városi szóvivő, aki szerint azt is fontos megemlíteni, hogy int az önkormányzat a belvárosi jégpálya működtetési vesztesége a TEHO számára 2022 decemberétől idén február végéig 49 000 eurónak felelt meg.

Read More

Post Comment