Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvár a ZMOS tagja marad, félrevezető volt a kilépésről szóló tájékoztatás

Érsekújvár a ZMOS tagja marad, félrevezető volt a kilépésről szóló tájékoztatás

Mészáros Richárd

2023. 12. 21., cs – 19:34

Érsekújvár a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) tagja marad, a városháza közlése szerint félrevezető volt a kilépésről szóló tájékoztatás. Valójában 17-ből 15 városi képviselő a maradás mellett szavazott.

„Örülök, hogy tisztázódott a helyzet. Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere biztosított afelől, hogy a város nem lép ki a ZMOS-ból. Ellenkezőleg, bővíteni akarja az együttműködést. Örülök, hogy így döntött a város” – jelentette ki Jozef Božik, a ZMOS elnöke.

Érsekújvár jelenleg a ZMOS-nak és a Szlovákiai Városok Uniójának (ÚMS) is tagja, ám az utóbbi alapszabálya ezt nem teszi lehetővé. „Az ÚMS azért módosította így az alapszabályát, mert az állami vezetőkkel folytatott tárgyalásokon nem volt világos, hogy egyesek éppen melyik önkormányzati társulást képviselik, mivel több város az ÚMS-nek és a ZMOS-nak is tagja” – közölte az érsekújvári városháza.

Az érsekújvári városi képviselőknek arról kellett dönteniük, hogy a város kilépjen-e a ZMOS-ból, és csak az ÚMS-nek legyen a tagja, ám végül a ZMOS-ban való maradást szavazták meg.

Read More

Post Comment