Search by category:
Egyéb kategória

Az ország nagy részén riasztás van érvényben

Az ország nagy részén riasztás van érvényben

Mészáros Richárd

2023. 12. 22., p – 22:42

Havazása, szélre és áradásokra figyelmeztetnek szombaton.

Szlovákia egyes területein havazás, szél és áradások várhatók a szombati nap folyamán. Ezenkívül hóátfúvások képződésére is vigyázni kell. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) ezért figyelmeztetéseket adott ki, amelyekről a honlapján tájékoztatott.

Havazásra egész Zsolna és Besztercebánya megye területén, illetve Trencsén megye járásainak nagy részén lehet számítani. Ez az Ólublói, Poprádi, Késmárki Bártfai, Puhói, Privigyei, Vágbesztercei, Illavai, Garamszentkereszti és a Breznóbányai járásra, illetve Besztercebányára is érvényes. Az erre vonatkozó elsőfokú figyelmeztetés vasárnap éjfélig van érvényben.

A hóátfúvásokra egész Zsolna megyében vigyázni kell, ezenkívül az Ólublói, Poprádi, Késmárki, Bártfai, Puhói, Privigyei, Vágbesztercei, Illavai, Garamszentkereszti és a Breznóbányai járásban, illetve Besztercebányán.

A szél miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Pozsony és Nagyszombat megye minden járásában, Nyitra megye legtöbb járásában, illetve Miaván és Porádon. Továbbá másodfokú figyelmeztetés van érvényben a Turdossini, Rózsahegyi, Liptószentmiklósi, Poprádi, Breznóbányai és a Besztercebányai járás hegyeiben. Ezenkívül elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az Alsókubini, Túrócszentmártoni, Námesztói, Stubnyafürdői és a Zsolnai járásban.

Az áradások miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben a Szakolcai, Stubnyafürdői, Aranyosmaróti, Nagytapolcsányi, Simonyi, Báni, Lévai (nyugat és kelet) és a Privigyei járásban. Ugyanez vonatkozik a Zsarnócai, Selmecbányai, Garamszentkereszti, Zólyomi, Gyetvai, Nagykürtösi, Korponai, Losonci és a Nagymihályi járásra. Ugyanakkor elsőfokú figyelmeztetés lépett érvénybe a Szenicei, Túrócszentmártoni, Érsekújvári, Nyitrai, Besztercebányai, Breznóbányai, Poltári és a Tőketerebesi (a Ronyvát kivéve) járásban.

Read More

Post Comment