Search by category:
Egyéb kategória

Korábban is ölhetett a bölcsészkari gyilkos

Korábban is ölhetett a bölcsészkari gyilkos

Kulcsár Péter

2023. 12. 22., p – 07:48

A 24 éves prágai bölcsészkari gyilkos a rendőrség szerint összefüggésbe hozható a múlt pénteki, Prága keleti része közelében levő klánovicei erdőben történt kettős gyilkossággal.

Az erdőben valaki két embert ölt meg, ebből az egyik egy mindössze néhány hónapos csecsemő volt. A cseh főváros központjában tömegmészárlást okozó merénylő fegyvertartási engedéllyel rendelkezett, azonban a rendőrséget így is meglepte, hogy a bölcsészkar épületében milyen komoly fegyverarzenált halmozott fel. A gyilkos fegyver egy AR-15-ös típusú ismétlőpuska, vagy arra nagyon hasonlító fegyver volt. Az AR-15-ös az amerikai hadseregben rendszeresített M16-os gépkarabély polgári változata, az Egyesült Államokban már számos sorozatgyilkosságot követtek el vele.

Martin Vondrášek országos rendőrfőkapitány tegnap este közölte: a Károly Egyetemen elkövetett ámokfutásnak 15 halottja és 25 sebesültje van, ebből 10 súlyos. Az átlag feletti képességű magányos elkövető történelmet hallgatott a bölcsészkaron, az egyik szakdolgozatát még díjazták is.

(ct24, ú)

Read More

Post Comment