Search by category:
Egyéb kategória

Drucker szerint a koronavírus-járvány miatt teljesítettek gyengébben a szlovákiai diákok a PISA-felmérésen

Drucker szerint a koronavírus-járvány miatt teljesítettek gyengébben a szlovákiai diákok a PISA-felmérésen

Mészáros Richárd

2023. 12. 23., szo – 16:32

Tomáš Drucker (Hlas) iskolaügyi miniszter szerint a koronavírus-járvány tehető felelőssé a 15 éves szlovákiai diákok PISA 2022 nemzetközi felmérésen elért gyenge eredményéért. 

„A Covid-19 következtében nemcsak Szlovákiában, hanem más OECD-országokban is bezárták az iskolákat. Általánosságban elmondható, hogy az összes ország átlageredményei romlottak, de Szlovákia még többet rontott a többi országhoz képest” – mondta a tárcavezető.

Meglátása szerint a szövegértés a legfontosabb ahhoz, hogy a diákok más tantárgyakból is jó eredményt érjenek el, ezzel függ össze a matematikából való jelentős visszaesés is a korábbi években végzett felmérések eredményeihez képest. Hozzátette, ezt komoly figyelmeztetésnek tartja a jövőre nézve, hiszen a mai gyerekeknek később, a munkaerőpiacon nagy változásokra kell felkészülniük.

Szerinte a változás dinamikája még nagyobb lesz, mint korábban, és erre fel kell készíteni azokat a gyerekeket, akik a jövőben is sikeresek akarnak lenni. „Nyitottnak, tettre késznek és kíváncsinak kell lenniük. Fontos, hogy erre már az oktatás korai szakaszában, vagyis az alapfokú oktatásban ösztönözzük őket” – hangsúlyozta.

Read More

Post Comment