Search by category:
Egyéb kategória

Tovább romlott a helyzet, egyre több háztartás tölti az ünnepeket áram nélkül Közép-Szlovákiában

Tovább romlott a helyzet, egyre több háztartás tölti az ünnepeket áram nélkül Közép-Szlovákiában

Mészáros Richárd

2023. 12. 24., v – 10:28

A kiadós havazás miatt tovább romlott a helyzet, jelenleg több mint 18 ezer fogyasztó van áram nélkül. A helyzet továbbra is a Beszterce- és a Breznóbányai járásban a legrosszabb, de az éjszaka folyamán több más régióiban is fennakadások keletkeztek – tájékoztatott Miroslav Gejdoš, a Közép-szlovákiai Áramszolgáltató (SSD) szóvivője.

A Besztercebányai és Breznóbányai járásban hozzávetőleg tízezer fogyasztó van áram nélkül, de az elmúlt néhány órában több kiesés is volt Vágvölgyben (Považie), Árván, Turócon és Žiarska kotlinán.

Jelenleg 415 trafóállomás van üzemen kívül.

Gejdoš szerint a fennakadások sokszor kívül eső helyeken, erdőkben és hegyekben keletkeztek, ez pedig nehezíti a javítási munkálatokat is. Hozzátette, a várható felmelegedés valószínűleg további problémákat okoz majd, a vizes terepen ugyanis nehezebb lesz a hibák megközelítése, ezért azok elhárítása több napig is eltarthat.

A Közép-szlovákiai Áramszolgáltató (SSD) alkalmazottai a karácsonyi ünnepek alatt is terepen lesznek. „A dolgozók már teljesen kimerültek, nincs aki pótolja őket, mindenkit hívtunk, akit csak lehetett” – mondta a szóvivő, egyúttal a lakosság türelmét és megértését kérte.

Read More

Post Comment