Search by category:
Egyéb kategória

PS: Súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolt személy nem lehet SIS-igazgató

PS: Súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolt személy nem lehet SIS-igazgató

Kulcsár Péter

2023. 12. 28., cs – 13:39

Súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személyt nem lehet a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatói posztjára jelölni – mondta Branislav Vančo, a PS parlamenti képviselője. Vančo ezzel Robert Fico (Smer) TASR-nek adott interjújára reagált, melyben a kormányfő kijelentette, hogy Tibor Gašpar (Smer) az egyik legesélyesebb jelölt a posztra.

„Gašpar ellen egy ügyben vádat emeltek, több más ügyben szándékosan elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják. Ilyen ember akkor sem lehet az SIS igazgatója, ha ő lenne a világ legjobb és legtehetségesebb szakértője” – mondta Vančo. Hozzátette, a meggyanúsítást és a Gašpar elleni vádemelést eddig nem kérdőjelezték meg az eljárásban résztvevő szervek, ezért bírósági eljárás vár rá.

Vančo azt is kijelentette, ha bűncselekményekkel gyanúsított személy vezetné az SIS-t, az jelentősen befolyásolná a szolgálat megbízhatóságának megítélését a külföldi partnerszervezeteknél. „Ez pedig Szlovákia és a lakosság biztonságát is veszélybe sodorná” – mondta Vančo.

Read More

Post Comment