Search by category:
Egyéb kategória

FELMÉRÉS: Elégedett a lakosság a Fico-kormánnyal és a Speciális Ügyészség felszámolásával?

FELMÉRÉS: Elégedett a lakosság a Fico-kormánnyal és a Speciális Ügyészség felszámolásával?

Kulcsár Péter

2023. 12. 29., p – 08:54

Meglepő eredmények születtek.

A lakosság többsége elégedett a Fico-kormány eddigi teljesítményével, továbbá egyetért a kabinet törvénymódosításával, melynek révén felszámolják a Speciális Ügyészi Hivatalt (ÚŠP) – derült ki a SANEP közvélemény-kutató ügynökség által  december 13. és 22. között elvégzett felmérésből.

A Hlas-Smer-SNS koalíció munkájával a megkérdezettek 53,3 százaléka elégedett, 38,5 százaléka pedig elégedetlen, míg 8,2 százalékuk bizonytalan a kérdésben.

A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a lakosság túlnyomó többsége helyesli a kormány azon szándékát, hogy felszámolja a Speciális Ügyészséget. A válaszadók 52,1 százaléka egyetértett ezzel, 40,3 százaléka pedig nem. A megkérdezettek 7,6 százaléka nem tudott egyértelmű választ adni.

A Speciális Ügyészség megszüntetésének terve miatt az ellenzék és szimpatizánsai országszerte kormányellenes tüntetéseket szerveztek, egyes EP-képviselők Brüsszelben is hangot adtak nemtetszésüknek. Robert Fico (Smer) miniszterelnök árulásnak minősítette viselkedésüket, mondván „néhány sikertelen ellenzéki politikus úgy döntött, bosszút áll saját országa népén a parlamenti választás elvesztése miatt”.

(ta3)

Read More

Post Comment