Search by category:
Egyéb kategória

Az SNS reméli, hogy a parlament újra megszavazza a hatásköri törvényt

Az SNS reméli, hogy a parlament újra megszavazza a hatásköri törvényt

Mészáros Richárd

2024. 01. 02., k – 17:26

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) reméli, hogy a parlament újra egységes lesz a hatásköri törvény megismételt parlamenti szavazásakor, és a törvény az államfő jóváhagyása nélkül is életbe lép – tájékoztatott Zuzana Škopcová, az SNS szóvivője.

Az SNS egyúttal elégtételt érez az államfői vétó indoklása miatt. „Egyetlen szó sincs benne az idegenforgalmi és sportminisztériumról. Az ellenzék az egész bírálatát a minisztérium létrehozására építette, holott az országnak szüksége van egy ilyen minisztériumra” – közölte a párt, szerinte az idegenforgalom és a sport szinergiahatásának köszönhetően a tárca milliárdokat kereshet az államkasszának.

Az SNS szerint az ellenzék, és főként az SaS és a PS ismét megmutatta amatörizmusát, amikor bírálatait főleg az új minisztériumra összpontosította, ám az államfőnek semmi kifogása nincs ellene.

Zuzana Čaputová államfő kedden megvétózta az ún. hatásköri törvényt és újratárgyalásra visszaküldte azt a parlamentbe. Nemcsak egyes rendelkezéseit, hanem elfogadása módját, vagyis a gyorsított eljárást is kifogásolja.

Read More

Post Comment